Combineer een bezoek aan Small Talk met een dagje uit in Deventer

Wanneer je een bezoek brengt aan onze winkel met merkkleding voor kinderen, kun je daar natuurlijk speciaal voor naar Deventer rijden. Maar je kunt er ook een gezellig dagje uit van maken. Deventer is namelijk een prachtige stad met een heleboel toffe hotspots en genoeg leuke activiteiten om te doen met kinderen. We geven je graag wat inspiratie met deze blog!

Met het pontje over de IJssel

Heb je geen zin om te betalen voor een parkeerplaats en wil je tegelijkertijd je kinderen een groot plezier doen? Zet je auto dan neer bij parkeerplaats de Worp. Hier kun je gratis parkeren en vervolgens met het pontje de IJssel oversteken naar het centrum van Deventer. Een retourtje kost maar 1 euro 50 en kinderen tot drie jaar mogen gratis mee. Het is een tocht van slechts een paar minuten, maar voor de kinderen is het een hele belevenis. Gegarandeerd een goed begin van de dag!

Winkelen in de Engestraat

Nu de stemming is gezet en jullie nog vol energie zitten, kunnen jullie meteen doorlopen naar de Engestraat. Deze straat ligt om de hoek van de grote winkelstraat, maar is eigenlijk veel leuker. Omdat het hier barst van de lokale ondernemers, concept stores en kwalitatieve producten. Denk naast onze winkel met merkkleding voor kinderen bijvoorbeeld aan The Stockroom, waar je je eigen garderobe kunt vullen en chocolaterie Lentelink waar ze allerlei lekkernijen verkopen.

Lunchen bij kindvriendelijke hotspots

Hoewel je kinderen dat vast durven betwisten, is chocolade natuurlijk geen goede maaltijd. Ga daarom voor de lunch op zoek naar een leuke horecazaak. Een aantal van onze favorieten zijn pannenkoekenhuis Ot en Sien met heerlijke pannenkoeken en een speelhuisje voor de kinderen. Café Cuisine St Maxime met een groot terras aan de Nieuwe Markt. En No11 met haar geweldige toasts, sushirolls en pokébowls. Een ijsje om het mee af te leren? Die haal je bij ‘de grootste ijssalon ter wereld’: Talamini!

Het speelgoedmuseum bezoeken

Buikjes rond? Tijd voor de volgende activiteit! En nu niet schrikken als we zeggen dat het een museum is. Want dit is niet zomaar een museum, we tippen je graag het speelgoedmuseum. Hier vind je de grootste collectie speelgoed van heel Nederland. In totaal zijn er 13.000 items te bewonderen uit de late Middeleeuwen tot nu. Denk aan treintjes, poppen en kinderboeken. Kinderen mogen de spullen niet alleen bekijken, maar worden op een heleboel plekken ook geprikkeld om zelf te spelen.

Zelf ravotten in de middag

Nu ze alles weten over speelgoed door de jaren heen, willen de kids natuurlijk niets liever dan zichzelf nog even uitleven. Dat kan in Deventer bijvoorbeeld bij natuurspeelplek Woeste Willem en springkussenparadijs Air Fantasy. Of in de iets wijdere omgeving bij de overdekte speeltuin Flierefluiter in Raalte en de natuur & milieu educatie- en kinderboerderij in Ulebelt. Juist zin om nog even te relaxen? Dan kun je in de zomer terecht bij het stadsstrand van Deventer aan de westzijde van de IJssel.

Voor je vertrekt nog even zien wat wij allemaal in huis hebben? Neem vast een kijkje op de pagina met ‘onze merken’.